lördag 7 januari 2012

Gnocchi med svamp och tryffelgrädde 10 propoints

Ikväll skulle vi egentligen till vänner på middag, men det blev sjukdom i familjen. Så vi fick svänga ihop lite gott här hemma.

Till förrätt blev det lite italienskt tema.

Mozzarella gratinerad bruschetta 5 propoints

2 portioner

4 skivor baguette
8 cocktailtomater
Röd lök
2 klyftor vitlök
Basilika
1 tsk olja
Salt & peppar
60g mozzarella

Klyfta tomater och hacka lök och vitlök. Blanda med basilika, kryddor och olja. Lägg på lätt rostade brödskivor lägg ost över. Gratinera i ca 8 min i ugn 225 grader.

Till varmrätt gjorde vi potatispasta, gjort receptet förut men räknat fel på pointsen. 10 propoints är ju mycket bättre än 16 som jag skrev förra gången.


Gnocchi med svamp, tryffelgrädde och ruccola 14 propoints

2 portioner

400g Matric Gnocchi
ca 300 gram blandad svamp, tex portabello, skogssvamp
1 dl Matlagningsgrädde
1 dl minimjölk
1 tsk tryffelolja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk olja
1 msk mjöl
ca 4 msk parmesanost
Ruccola
Salt & peppar

Koka upp pasta vatten med salt.
Stek hackad lök och vitlök i olja. Pudra över mjöl och red med vätskan. Koka ihop. Salta & peppra. Precis innan servering tillsätts tryffeloljan.

Dela svampen och stek i olja. Salta & peppra.

Koka upp Gnocchi och lyft ur kastrullen när den flutit upp till ytan. Stek upp den i het panna så den får lite färg. Salta. Blanda med svampen.
Lägg upp på tallrik. Rippla sås över. Toppa med hyvlad parmesanost och ruccola.


Bon apetit.




2 kommentarer:

  1. mmmm så gott det ser ut =)

    På måndag skall jag börja om och be vv nolla mig.. Börja på ny ruta..

    Ha en fin fortsatt helg..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  2. Håller på dig. Du kan bara du vill. Du måste bestämma vad som är viktigt för dig.

    Kram

    SvaraRadera