lördag 21 januari 2012

Per Morberg släng dig i väggen - Biff Rydberg med senapscreme 10propoints

Idag har vi varit och firat Lea 2 år. Blev lite tårta, mycket god, marängbotten så lite bättre i alla fall.

Till middag lagade vi Biff Rydberg, så jäkla gott. Eller som Fredrik sa, det här är bättre än maten jag åt på Aquavit igår. Hyffsat betyg!

2 portioner

300 gram oxfilé
4 potatis
1 1/2 gul lök
2 tsk smör
1/2 dl fraîche 5%
1 tsk grovkornig senap
1/2 tsk fransk senap
Sötningsmedel
Salt & svartpeppar

Skala och tärna potatis i centimeter stora bitar. Hacka lök.
Tärna köttet i något större tärningar än potatisen.

Salta & Stek potatis i ugn 225 grader på ett teflon papper. Spraya ev lite olja på. Ca 20 min.

Stek lök mjuk på svag värme i lite smör.
Rör ihop senapscreme.

Salta & peppra kött och stek hastigt i varm panna. Vill inte att det ska bli genomstekt för allt i världen.

Servera på tallrik i rader, kött, lök och potatis med tillhörande crème. Det ska blandas i magen, inte på tallriken.

Servera ev med en äggula oxå men glöm inte att räkna poäng för det oxå.

Bon apetit!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar