onsdag 28 januari 2015

Kassler florentine 10 propoints

Idag blev det en riktig klassiker, kassler florentine. Har nog aldrig lagat det innan men det var nog inte den sista gången. Man kan även göra det med fisk, får testa det nästa gång. Vi hade spenat i frysen men tror det är ännu godare med färsk spenat såklart.

Kassler florentine 10 propoints
4port

500 g benfri kassler
250 g fryst spenat eller 250 gram färsk förväld.
salt, peppar
1/2 tsk smulad dragon
Salt & peppar
2 schalottenlökar
1 spray olja
2 tomater

Ostsås:
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 11%
salt, peppar

8 potatis

Tina spenaten & krama ur vätskan. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite olja. Krydda med salt, peppar och dragon.
Fördela spenaten i en smord eldfast form. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten. Tärna tomaterna och fördela dem överst.

Smält matfettet till såsen och rör ner mjölet. Späd med mjölk. Låt såsen koka några minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Låt den smälta. Smaka av.

Häll såsen över kassler och tomathack. Grädda mitt i 250 gradig ugn ca 15-20 minuter eller tills allt är genomvarmt och rätten har fått fin färg.

Servera med kokt potatis.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar