tisdag 13 januari 2015

Asiatisk supersallad med kyckling- och edamebönor samt mandarin & sesamdressing 12 propoints

Här kommer en härlig sallad jag hittade recept på i senaste Elle mat & vin. Det gå bra att ersätta kyckling med lax men det blir då givetvis mer points.

Supergod sallad, verkligen lyxig!

Asiatisk supersallad med kyckling- och edamebönor samt mandarin & sesamdressing 12 propoints

2 portioner

250 gram kycklingfilé
1 msk smält smör
1/2 tsk salt
1 tsk malen ingefära

1/2 huvud romansallad
1 liten avocado
4 rädisor, skurna i stavar
75 gram gröna frysta sojabönor
20 st saltade cashewnötter
1 röd chili
1 knippe thai/söt basilika (går utesluta eller ersätta med mynta eller koriander)

Picklad rödlök:
1/2 rödlök
1/2 citron, saften
1 tsk socker

Sesamdressing:
1/2 msk sesamolja
2 msk mandarin juice
1 msk risvinäger
1/2 tsk flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda det smälta smöret med salt & ingefära. Pensla kycklingen med blandningen & stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdig, 70 grader.

Lägg under tiden skivad rödlök i en skål, tillsätt socker & pressa över citron och blanda runt. Låt stå. Gör även dressingen under tiden genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål.

Blachera sojabönor i kokande vatten cirka 1 minut, häll av vattnet och skölj i iskallt vatten.
Skölj romansalladen och dela den grovt. Skala & dela avocado, hacka i bitar.

Fördela ingredienserna till salladen i portionsskålar och blanda runt med dressingen. Skiva den stekta kycklingen och fördela på salladen. Toppa med picklad rödlök.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar