tisdag 27 januari 2015

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot 9 propoints

Idag blev det fisk hemma hos familjen Lind. Hittade ett recept hos Ica som efter lite modifiering passade oss alldeles utmärkt.

Jag rimmar gärna torsk före tillagning. Blir så mycket smakligare och godare fisk då.

Rimmad torskrygg med krossade rödbetor och pepparrot 9 propoints
2 portioner

Rimmad torsk
2 port torskrygg (à 150 g)
1 msk salt
1 tsk strösocker
3 dl vatten

Rödbetskross
3 medelstora rödbetor
2 1/2 medelstora mjöliga potatisar
25 g smör
1/4 dl mjölk
salt och svartpeppar
32g babyspenat

Pepparrotsyoghurt
1 msk riven färsk pepparrot
1 dl matlagningsyoghurt 8%
salt och peppar

Tina torskryggen om den är fryst.

Rimmad torsk:
Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen 1 timme.

Rödbetskross:
Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. (ca 45-60 minuter) Skala och krossa dem grovt med en stöt. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen. Blanda rödbetorna med potatisen. Rör ner smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar.

Rimmad torsk:
Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen ca 15-20 minuter på 125 grader eller tills innertemperatur är 56°C.

Pepparrotsyoghurt:
Skala och riv pepparroten. Blanda yoghurt med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald peppar.
Värm rödbetskrosset, vänd ner spenat.

Servera torsk med rödbetskross och pepparrotsyoghurt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar