söndag 4 januari 2015

Paj med julskinka, broccoli & soltorkad tomat 9 propoints

Har ni också julskinka över? Då kan man använda den i en god paj. Perfekt att frysa in och ha till lunchlådan.

Paj med julskinka, broccoli & soltorkad tomat 9 propoints
6 portioner

Färdig pajdeg Sara lee

Fyllning:
250 g broccoli
5 champinjoner
1 liten röd lök
1 spray olja
4 soltorkade tomater
250g skinka, tex julskinka

Äggstanning:
3 ägg
1 dl lättmjölk
1 1/2 dl crème fraîche max 15%
1 msk sötstark senap
salt, peppar
1 dl riven ost max 17%


Ugn: 200°

Fyllning:
Skölj och skär broccolin i små bitar och koka ett par minuter i lättsaltat vatten. Ansa och skiva svampen. Skala & strimla lök. Fräs lök och svamp i en stekpanna med olja ett par minuter. Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomater, basilika och strimlad skinka.

Äggstanning:
Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över ost. Grädda i ca 20-30 minuter på 200 grader.

Servera med en god sallad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar