lördag 31 augusti 2013

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité 6 propoints

Igår var jag & mina kollegor hemma hos vår nya chef på kräftskiva. Mycket trevligt. Var nog något fel på skaldjuren då jag mått lite dåligt idag...ont i huvudet osv.

Fredrik var iväg och handlade lite & kom hem från Mio med lite roliga prylar. Tex en härlig hund i läder. Vi har döpt honom till Lojjebossen.

Det här härliga förrättsreceptet hittade jag på ica.se. Är ju egentligen ingen fan av krabba men det här var gott.

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité 6 propoints
4 portioner

Crudité


1 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
2/3 msk färskpressad citronjuice
2/3 msk olivolja
2/3 krm salt

Krabbröra
2 burkar krabbkött eller ca 260 gram plockat krabbkött
1/3 dl crème fraiche
1 dl finskuren dill
2/3 msk färskpressad citronjuice
2/3 krm salt
2/3 krm peppar

Pocherat ägg
4 ägg
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 tsk salt

Toast
4 skivor formbröd


Crudité: 
Lägg löken i isvatten ca 1 timme. Häll av vattnet. Blanda löken med citronjuice, olja och salt.

Krabbröra: 
Blanda krabbkött, crème fraiche, dill och citronjuice. Krydda med salt och peppar.

Pocherat ägg: Knäck äggen i koppar. Koka upp ca 2 liter vatten med salt & ättika i en vid kastrull. Häll försiktigt ner ägg i det kokande vattnet. Låt äggen sjuda i ca 4 minuter.
Lyft upp äggen med enhålslev och lägg dem i kallt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.

Kantskär brödskivorna. Rosta brödet. Fördela krabbröran på bröden. Lägg på äggen och toppa med lökcruditén.

Tips
Det är viktigt att använda pinfärska ägg när man pocherar dem. Då rinner inte vitan ut lika lätt utan sluter sig mjukt och fint runt äggulan.

Over & out!







1 kommentar: