lördag 24 augusti 2013

Fläskfilé med potatispuré smaksatt med brännvinsost, ljummen tomat & bönsallad och rödvinssås 12 propoints


Idag har jag jobbat, var väldigt lugnt så tiden gick långsamt. Väl hemma hade maken planerat vad vi skulle äta och det blev en härlig måltid vi kokade ihop idag.

Fläskfilé med potatispuré smaksatt med brännvinsost, ljummen tomat & bönsallad och rödvinssås 12 propoints
2 portioner

400 gram fläskfilé
2 tsk Baby ray bbq sås
1 spray olja

Dela filen i lagom skivor. Pensla med bbq sås och salta & peppra.

Potatispuré med brännvinsost 5propoints
2 portioner

4 potatis
Ca 1 dl lättmjölk
50 gram riven brännvinsost max 17%
1 msk hackad gräslök
Salt & vitpeppar

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av lite. Mosa potatisen till puré tillsammans med mjölken med en potatisstöt eller elvisp. Vänd ner osten och smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslök precis före servering.


Tomat & bönsallad 
2 portioner

100 gram brytbönor
2 tomater
1 schalottenlök
1 spray olja
Salt & peppar

Skär bort ändarna på bönorna, skiva löken fint och skär små tärningar av tomaten.
Stek sedan bönorna i olja tillsammans med löken. När den mjuknat, slå på tomaterna samt salta och peppra.


Rödvinssås 1 portions
4 portioner

2 st scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 liten morot
Timjan
1 1/2 dl rödvin
3 dl vatten
1/2 dl balsam vinäger
2 msk kalvfond
Salt & peppar

Fräs lök, morot och vitlök i lite olja. Tillsätt kryddor och vätska. Låt koka ner till hälften.


Stek köttet. Servera med potatispuré, bönsallad & rödvinssås.

Mycket gott, sjukt gott, ja faktiskt enastående!

Bon apetit!







2 kommentarer: