måndag 26 augusti 2013

Brunch på Långbro Värdshus & korvstoppning på Taylors & Jones

Igår hade vi en härlig söndag. Jag fick en brunch på Långbro värdshus & en korvstoppningskurs på Taylors & Jones i födelsedagspresent och nu var det dax att förverkliga dem.

Brunchen på Långbro värdshus var väldigt bra. Ett lagom utbud med trevliga smaker presenterade aptitligt. Mysiga lokaler och trevlig personal. Rekommenderas.









Efter brunchen begav vi oss in mot stan. Blev ett stopp för en öl på uteserveringen på Hornhuset i Hornstull. Solen gassade & det var inte mycket att klaga på.

Vid 16:00 var det så dags för korvstopparkurs på Taylors & Jones på kungsholmen.
Vi var en grupp på 9 personer plus instruktören. Fick ta på oss snygga blå förkläden och matchande skoskydd, tvättade händerna och sen var det dax att gå in i kylrummet.

Vi malde alla 3kg kött var. Sen fick vi följa ett recept och blanda olika korvsorter. Jag gjorde French style Toulouse.

Frenche Style Toulouse
3 kg fläskkött, ca 10% fett
2 msk vitlökspulver
2 msk franska örter
4 msk torkad persilja
2 dl rödvin
1 dl grundkrydda (innehåller salt, peppar mm)
1 dl tapioka (bindmedel)

Sen fick vi smaka lite av de korvar de tillverkar på Taylors & Jones och dricka lite medhavd öl. Riktigt trevligt var det.

Sen var det dax att stoppa korv :-)
In i kylrummet igen och ladda fjälster. Alla fixade korvstoppar maskinen galant, gick galet fort. När det väl var min tur gick det sådär, haha. Blev lite luftkorv till en början. Men sedan fick jag till det.

Sen kom det riktigt svåra, att binda korven. Jag & Fredrik hade allvarliga problem med att binda upp korvarna 3 & 3 och instruktören var väl sådär på att visa i ärlighetens namn. Men vi fick till det till slut. Kanske inte världens snyggaste korvar men vi får hoppas de ska smaka bra.

Vi fick 7,5 kilo korv av olika sorter med oss hem. Nu ska de ligga i kylskåp 3 dagar och sedan kan man tillaga eller frysa dem. Blir mycket korv framöver. Kanske inte så Viktväktarmässigt men säkert gott.

Det var en mycket rolig upplevelse att stoppa korv.

Over & out!








1 kommentar:

  1. Långbro är ett säkert kort och det låter jättekul med korvstoppningen :-)

    SvaraRadera