tisdag 26 november 2013

Franska fläskkotletter 11 propoints


En sista maträtt innan semestern kan jag väl bjuda på. Goa kotletter med en smarrig sås.

Ni har säkert märkt att jag inte alltid måttanger kryddor, fond osv. Det går helt enkelt inte. Utan man får smaka sig fram när det gäller sås. Till man hittar den där perfekta smaken.


Franska fläskkotletter 11 propoints
2 portioner

2 kotletter a 150 gram (fett bortskuret)
1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1/4 dl cognac
Hackad persilja
1 tsk dragon
Fond
Ett par korn malen grönpeppar
1 tsk milda
1/2 msk mjöl
Soya
Svart vinbärsgele
Salt & peppar

4 potatis
1/ 2 tsk olja
Pommesfrittes krydda & salt

Skala & klyfta potatis. Lägg på ugnsform med teflonfolie. Spraya en dos olja och krydda. In i 225 grader ca 30 min.

Salta & peppra kotletterna och stek dem hastigt i panna för färgens skull. Stek dem sedan klara i ugn 150grader tills innertempen blir ca 65 grader.

Smält smör, rör ner mjöl och spä med grädde, soja, cognac, fond och ev lite vatten. Krydda med dragon, gelé  & grönpeppar. Låt koka ca 5-10 min. Tillsätt persilja på slutet.


Servera potatis & kotletter med den goda såsen.

Mums!

Ha det så bra nu så ses vi om ett tag!

Over & out!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar