söndag 24 november 2013

Slottsstek 12 propoints

Oj oj oj vad det har varit tyst på bloggen.
Ja jag har varken haft ork eller lust att skriva, än mindre laga nåt nytt och spännande så det har varit lite tyst här. Och värre kommer det bli. På torsdag åker jag och mannen till Dubai för lite härlig sol & värme. 10 dagars semester. Jippie!

Har annars inte hänt så mycket den gångna veckan. Förra lördagen var vi på en stor fest med tema Mexico. Jag anlitade min bröllopssminkös & fixade en "sugar skull" make up. Blev riktigt bra faktiskt. Kan verkligen rekommendera henne om ni behöver hjälp med hår eller smink nån gång. Maria Strauss,

Idag har jag och mannen varit på Synsam och beställt nya glasögon. Vi använder ju linser mest men det beror också till stor del av att våra glasögon är så gamla & slitna. Kanske blir ändring på det när vi får nya. Kanon pris just nu då Synsam har kampanj med 50% på alla bågar. Blev en förtidig julklapp kan man säga.

Söndag & klassisk middag. Den här såsen kan man ju döda för!

Slottsstek 12 propoints
6 portioner

Kalvstek ca 1,5 kilo
1 tsk milda culiness
1 tsk salt
1 krm peppar
2 lök
2 morötter
6 ansjovisfiléer + ansjovisspad
1 msk sirap
1 msk ättiksprit (12%)
lagerblad
6 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
4 dl vatten
1 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1 msk svartvinbärsgelé
Majzena brun redning

12 potatisar
Broccoli

Smält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skala och skär löken och morötter i bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med lök, ansjovis+spad, sirap och ättika. Låt fräsa med 2 minuter. Tillsätt lagerblad, krydd- och vitpepparkorn och vatten.
Låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1-1 1/2 timme (innertemperatur 70 grader) Ös då och då med skyn. 
 Ta upp steken. Låt vila 10-15 minuter.  Sila ner skyn i en kastrull (bör vara 3 dl sky, späd annars med mer vatten). Tillsätt grädde, Red vid behov. upp. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av.
Skär köttet i skivor. Servera med kokt potatis, broccoli, inlagd pressgurka och gärna gelé.

Pressgurka 0 propoints
Tunnt skivad/hyvlad färsk gurka saltas och läggs under press i ca 30 min. Rör ihop en lag av 1 dl vatten, 1 msk ättiksprit och 2 msk sötningsmedel samt hackad persilja, Pressa ut saften och slå lagen över gurkan och låt dra till sig




Sugar skull make byMaria Strauss!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar