onsdag 13 november 2013

Skinkschnitzel med champinjonsås 10 propoints

Jaha jag undrar om det är meatweek det här? Vi har så mycket kött i frysen så man får ju använda lite av det som finns så här kommer ännu ett recept med just - kött!

Skinkschnitzel med champinjonsås 10 propoints
2 portioner

300 gram skinkinnanlår
4 potatis
200 gram färska champinjoner
1 tsk milda culiness
1-2 scharlottenlök
1/2 vitlöksklyfta
En skvätt madeira eller sherry
1/2 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl lättmjölk
Kalvfond
Salt & vitpeppar

Hacka lök & vitlök. Dela svampen i bitar.

Fräs lök & vitlök i lite smör, tillsätt svampen. Låt fräsa till vätskan kokat ur. Pudra över mjöl och späd med vin, mjölk & grädde. Smaka av med kryddor & buljong. Skvätt ev i lite soya för färgens skull.

Salta & peppra köttet och stek hastigt i het panna.  Servera med kokt potatis, broccoli  & champinjonsås.

Enkelt & gott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar