lördag 31 december 2011

Nyårsafton 2011-omelett 6 propoints

Då var det äntligen nyårsafton. Ikväll blir vi 10 härliga människor till bords. Har förberett mat hela dagen. Dukat. Kokat sås. Förberett pommes Anna. Svängde precis ihop en omelett till lunch så vi står oss ett par timmar.

Svampstuvnings omelett 6 propoints

2 portioner

1 stor burk champinjoner
1 schalottenlök
Olja
1 tsk mjöl
1,5 dl mjölk
Salt, peppar
Kalvfond
Svartvinbärsgele
4 ägg
2 msk vatten

Hacka och stek lök. Tillsätt svamp. Salta och peppra. Pudra över mjöl och späd m mjölk. Koka ihop och smaka av.

Vispa två ägg per omelett med 1 mak vatten, salt och peppar. Stek och lägg sedan stuvning på ena halvan och stjälp upp på en tallrik.

Bon apetit.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar