lördag 28 februari 2015

Mello kväll & 3 rätters - Ljummen sallad med havskräftor, Stekt torskfilé med sandefjordsmör & Asiatisk mangoglass med kokoschips

Idag blev det Melodifestival hemma & god mat. Första rätten blev inte så märkvärdig men annars succé. Med tanke på vad havskräftor kostar så ska det fasen vara en smak explosion för att det ska vara värt det tycker jag.

Ljummen sallad med havskräftor, champinjoner, avokado och dragonmajonnäs 6 propoints
4 portioner

16 havskräftor
120 g champinjoner
2 spray olja
salt och peppar
1 avokado
Blandad sallad, gärna med spenat & isberg




Dragonmajonnäs:
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk hackad färsk eller torkad dragon
1/4 msk chilisås
1/4 citron

Skala havskräftstjärtarna.

Dragonmajonnäs:
Blanda majonnäs med dragon och chilisås.
Smaksätt med några droppar citronsaft. Ha ev i lite vatten om du vill ha tunnare sås.

Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem i olja, krydda med salt och peppar. Dela avokado. Skiva på längden.
Lägg upp sallad, champinjoner, avokado och havskräftor på tallrikar. Ringla över dragonmajonnäsen.


Ugnsstekt torskfilé med sandefjordsmör 15 propoints
2 portioner

300 gram torskfilé
1 msk smör

3/4 dl matlagningsgrädde max 15%
60 gram smör
1/2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
salt & peppar

4 st Kokt potatis
Sockerärtor

Salta & peppra fisken, stek torsken i smör 1 min på varje sida. Lägg på lock och ställ åt sidan ett par minuter. Färdig vid en temperatur av 56 grader.

Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering.

Servera torsken med kokt potatis, sockerärtor & sandefjordssmöret.





Asiatisk mangoglass med kokoschips 6 propoints
2 portioner

Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna.

Glass:
1 dl frysta mangobitar
1/2 dl cashewnötter
1/2 msk honung
0,75 dl mellangrädde

Färsk eller konserverad ananas
1/2 dl kokoschips
Färsk citronmeliss

Lägg alla ingredienser till glassen i en stavmixerbunke. Mixa väl tills du har en jämn glass.
Toppa glassen med kokoschips och ananas samt citronmeliss och servera direkt. 
Vill du så kan du steka en liten yta på ananasen.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar