onsdag 4 februari 2015

Färsbiffar med lingonsås & vitkålsallad 12 proppats

Idag blev det husmanskost med lite fusk (sås). Men det får man göra ibland, fuska alltså.

Nu tar bloggen helg & återkommer nästa vecka. Ha det så gött ute i vinter Sverige.

Färsbiffar med lingonsås & vitkålsallad 12 propoints
2 portioner

Färsbiffar:
1/4 dl ströbröd
1 dl vatten
250 g nötfärs
1/4 tsk salt
1/2 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 stekt gul lök
1 tsk Buljongpulver
1 tsk soja

Lingonsås: 
2 dl kelda klassisk gräddsås
1/2 dl lingonsylt

4 potatis

Vitkålsallad:
ca 400 gram strimlad vitkål
1 tsk vittvinsvinäger
salt
2 spraj olja
1 apelsin, saften & köttet

Strimla vitkålen fint, t.ex. med skärskiva i matberedare, eller för hand med vass kniv eller osthyvel. Lägg den strimlade kålen i en plastpåse. Blanda marinaden och fördela den i påsen. Pressa ur luften, knyt till och vänd på påsen så att kål och marinad blandas. Förvara i kylskåp. Tillsätt apelsin & saft vid servering.

Färsbiffar: 
Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 2 minuter.
Blanda ströbrödet med färsen, stekt lök, salt, peppar, buljong och senap. Forma färsen till 4 biffar.

Stek biffarna i på teflonfolie i ugn, 250 grader ca 15 minuter, vänd efter halva tiden. 

Värm såsen, smaka ev av med mer kryddor Och tillsätt lingonsylten. Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera med vitkålsallad & kokt potatis.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar