onsdag 4 februari 2015

Färsbiffar med lingonsås & vitkålsallad 12 proppats

Idag blev det husmanskost med lite fusk (sås). Men det får man göra ibland, fuska alltså.

Nu tar bloggen helg & återkommer nästa vecka. Ha det så gött ute i vinter Sverige.

Färsbiffar med lingonsås & vitkålsallad 12 propoints
2 portioner

Färsbiffar:
1/4 dl ströbröd
1 dl vatten
250 g nötfärs
1/4 tsk salt
1/2 krm peppar
1 msk dijonsenap
1/2 stekt gul lök
1 tsk Buljongpulver
1 tsk soja

Lingonsås: 
Smör & 1 msk mjöl till bottenredning
1 dl buljong
1/2 dl mjölk
1/2 dl matlagningsgrädde
Soja
Gele

eller 2 dl kelda klassisk gräddsås
1/2 dl lingonsylt

4 potatis

Vitkålsallad:
ca 400 gram strimlad vitkål
1 tsk vittvinsvinäger
salt
2 spraj olja
1 apelsin, saften & köttet

Strimla vitkålen fint, t.ex. med skärskiva i matberedare, eller för hand med vass kniv eller osthyvel. Lägg den strimlade kålen i en plastpåse. Blanda marinaden och fördela den i påsen. Pressa ur luften, knyt till och vänd på påsen så att kål och marinad blandas. Förvara i kylskåp. Tillsätt apelsin & saft vid servering.

Färsbiffar: 
Blanda ströbröd och vatten, låt det svälla ca 2 minuter.
Blanda ströbrödet med färsen, stekt lök, salt, peppar, buljong och senap. Forma färsen till 4 biffar.

Stek biffarna i på teflonfolie i ugn, 250 grader ca 15 minuter, vänd efter halva tiden. 

Koka ihop såsen eller värm den färdiga såsen, smaka ev av med mer kryddor och tillsätt lingonsylten. Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera med vitkålsallad & kokt potatis.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar