lördag 31 maj 2014

Stor Pavlovatårta 5 propoints

I torsdags hade vi stort trädgårdskalas eftersom Fredrik fyllt 40. Vi hade ordentligt tur med vädret och vi var ca 25 pers.

Eftersom man såklart vill bjuda på tårta så gjorde jag det enkelt & bakade två stora Pavlova tårta. En tårta som kan förberedas vilket är väldigt skönt.

Väldigt populär var den i alla fall.

Pavlova 5 propoints
12 portioner

8 äggvitor
4 dl socker
2 nypa salt
2 tsk citronsaft
2 msk majzena
2 tsk vaniljsocker
1-2 pkt kelda dl vaniljvisp 12%
Massor av frukt & bär (jordgubbar, bananer, blåbär, kiwi)
Citronmeliss
Florsocker

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och citron.

Bred/spritsa ut smeten på ett bakplåtspapper,  Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 100 grader. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.

Vispa vaniljvispen och lägg på marängen. Toppa med olika sorters frukt & bär & citronmeliss och pudra över florsocker.

Marängen kan förberedas ett par dagar i förväg om man vill.








3 kommentarer:

  1. MIn absoluta favorittårta! Ett mycket bra VV-recept med lågt propointsvärde. Håller på full på att anordna ett överraskningskalas för min fina kollega som fyller 40 mitt i semestertiderna och denna Pavlova kommer jag bjuda på. Ha en skön sommar och tack för att du delar med dig av alla kanonrecept!

    SvaraRadera
  2. Den var supergod! Nu letar jag middagar som funkar att ta bort semestervolangerna med ��

    SvaraRadera
  3. Haha ja dom där jäkla volangerna är hopplösa! Lycka till.
    //Cecilia

    SvaraRadera