tisdag 27 maj 2014

Rabarbersaft med socker eller stevia

Idag gjorde jag nedan saft och ersatte sockered med stevia lättströ, blev kanon faktiskt.
Drick med gott samvete - 0 Smartpoints

Rabarbersaft
Blev nästan 3 flaskor saft som kanske blandas 1-4


Igår skördade jag årets första rabarber och eftersom vi har lite kvar i frysen från förra året så visste jag inte riktigt vad jag skulle göra med dem. Det fick bli saft.
Vi har kalas här på torsdag med många barn som säkert kommer uppskatta denna goda saft. Vet inte riktigt hur mycket points det blir, beror ju liksom på hur stark saft man blandar.

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften

Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
Häll upp saften i tillbringare eller flaskor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar