tisdag 11 mars 2014

Gnocchi med svamp & parmaskinka 11 propoints

Dagens middag är nästan vegetarisk, mycket gott.
I morgon blir det inget recept då vi firar 5 år tillsammans & tänker dricka Champagne & äta skaldjur, men på torsdag är jag tillbaka med ett nytt recept igen.

Gnocchi med svamp & parmaskinka 11 propoints
2 portioner

400 g Gnocchi
200 gram blandad svamp
30 gram riven parmesanost
2 skivor parmaskinka
2 spray olja
1 knippe gräslök
1 citron (zest)
Balsamvinäger
Salt & vitpeppar

Sätt ugnen på 90°. Lägg ut parmaskivorna på plåt eller galler och ställ in i ugnen tills de blir spröda och knapriga (tar ca 40 minuter).

Hacka gräslöken och riv osten. Skiva svampen i tunna, tunna skivor och stek den i panna med lite olja. Salta & peppra. Flytta över svampen på ett fat.

Koka gnocchin och när de flyter upp lägg över dem i en het panna med lite olja & stek tills de får lite färg. Häll i svamp, gräslök och parmesan, dutta över lite balsamvinäger, salta och peppra och blanda försiktigt runt.

Lägg upp på tallrik och riv över lite citronzest och kanske lite mer parmesan och gräslök.

Toppa med en skiva av den torkade parmaskinkan.

Riktigt gott & lite lyxigt!





1 kommentar: