onsdag 19 mars 2014

Benfri fläskkotlett med skogschampinjoner och rostade rotfrukter 10 propoints

Hittade ett recept med Kelda Middagspanna, var tvungen å testa då det faktiskt lät smarrigt & det var riktigt gott. Lite onsdagslyx!

Nu kommer det bli tyst på bloggen ett par dagar då det är dags för dateweekend igen. Med hjälp av lite ledtrådar har maken räknat ut att vi ska till Köpenhamn i helgen. Checkar in på hotel Dángleterre på fredag & ska sedan njuta av allt vad Köpenhamn har att erbjuda. God mat, smörrebröd & öl.
Vi står på väntelista på restaurang Noma, visst hoppas jag vi får bord där men får vi det blir det ett stort hål i plånboken. Återkommer med smått & gott från detta framöver.


Benfri fläskkotlett med skogschampinjoner och rostade rotfrukter 10 propoints
4 portioner

600 g benfri fläskkotlett
300 g skogschampinjoner
Salt och vitpeppar
2 spray olja
2 tsk milda culiness
1 st Kelda® Middagspanna Balsamico & rostad vitlök
800 g blandade rotfrukter t ex (4 potatis, 250 gram rotselleri, 2 morötter och 1gul lök
Salt, peppar, örtsalt, pommeskrydda

Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen, skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Spraya över olja, krydda efter smak. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. 

Skär svampen i klyftor. Bryn svamp i lite smör. Salta & peppra & lägg åt sidan. Stek köttet, lägg åt sidan, lägg tillbaka svampen i pannan och tillsätt grädden och smakpastan, rör om, lägg ner kötet och koka ca 2 min.

Servera med rotfrukterna och kanske en fräsch sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar