torsdag 6 mars 2014

Panerad torskrygg och vårlig kall sås 12 propoints

Panering är väl inte det första man tänker på när man tänker smalmat. Men om man har i övrigt smala ingredienser så funkar det faktiskt. Och det är ju så gott. Njutning är viktigt. Det är ju det som är så häftigt med att vara viktväktare, inget är förbjudet. Allt kan ätas, men med måtta.

Panerad torskrygg och vårlig kall sås 12 propoints
2 portioner

300 gram torskrygg
1 ägg
1/4 dl vetemjöl
1/2 dl ströbröd
1/2 msk milda culiness
Salt och vitppar
4 potatisar

Vårlig sås
1/2 burk matlagningsyoghurt max 8%
1/2 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov söt senap
1/4 syrligt äpple i små bitar
1/2 finhackad ättiksgurka
1/4 finhackad gul lök
1 msk hackad dill
1 msk kapris
Salt och vitpeppar

Salta & peppra fisken. Doppa fisken i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist täck med ströbröd.
Lägg på tallrik, låt gärna vila en stund. 

Rör ihop såsen och ställ kallt. Koka potatis. 

Stek fisken hastigt i smör så den får färg. Lägg fisken på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 10 min på 225 grader. Fisken ska ha en innertemp på ca 56 grader. 

Servera fisken med kokt potatis, sås & grönsaker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar