måndag 31 mars 2014

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi 12 propoints

Tack Ica för insperationen till kvällens sallad. Den var ju tokgod, lite modifieringar i vanlig ordning. Den här måste ni testa!!

Risonisallad med vitlöksstekt halloumi 12 propoints
4 portioner

2 dl risoni
1 rödlök
2 huvuden gemsallad (à 80 g) eller 1 romansallad
6 st soltorkade tomater i olja
12 små tomater
1 påse sockerärtor
1/2 dl rostade pumpakärnor
200 g halloumiost
1 tsk olja
1 liten vitlöksklyfta

Dressing
2 msk olja från de soltorkade tomaterna
2 tsk rödvinsvinäger eller annan vinäger
1 tsk dijonsenap
salt och peppar

Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.

Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen i en serveringsskål.

Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och dela tomaterna & sockerärtorna.
Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i dressingen.

Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet.
Rör ner den ljumna risonin i salladen och strö över osten. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar