lördag 5 maj 2012

Fylld fläskfilé med krämig savoykål och balsamicosås 9 propoints

Idag har varit en härlig dag. Vaknade kl 06:05 som den pensionär man är. Läste tidningen i sängen, surfade lite och somnade om ca 40 min. Vaknade 8:30 igen.

Vi stack ut på en joggingtur, 5,8 km blev det. Skönt, var en vecka sedan sist.

Efter en lång frukost och melodikryss bar det iväg mot söder. Vi var och kollade in vår lokal inför bröllopsfesten. Var precis så bra som man kommer ihåg och Peter, killen som styr stället var lika proffsig som alltid. Känns verkligen superbra.

Sen var det dax för 5-års kalas, Fredriks bestman Jannes yngsta dotter fyllde 5 år. Lite tårta och kakor slank dessvärre ner. Hmmmm.

Hem till det ställe vi trivs så bra på, i vårt kök. Med varsitt glas vin i handen kockade vi ihop en suverän middag, den hamnar helt klart på vår topp 10.

Fylld fläskfilé med krämig savoykål och balsamicosås 9 propoints

4 portioner

600 gram fläskfilé
6 skivor rökt skinka tunna skivor
2 soltorkade tomater
2 msk Philadelphia vitlök & örter 12%
Salt & peppar

1 stort savoykålshuvud
1 scharlottenlök
1 msk milda culiness
1/2 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde 15%
Salt & peppar

Färska champinjoner
Morötter
Sockerärtor

Skär ett snitt längs fläskfilén. Vik upp den och banka ut den lite.
Lägg skinkskivor, ost och hackade soltorkade tomater på filen. Rulla ihop och fäst kanterna med tandpetare.
Salt & peppra. Stek hastigt runt om i panna.

Strimla savoykålen, ca 6 dl bör det bli. Kålen krymper oerhört mycket vid tillagning. Finhacka scharlottenlök och fräs den tillsammans med kålen i smöret en stund. Håll på vin & grädde och låt puttra. Smaksätt med salt, vitpeppar och ev lite socker/sötningsmedel. Detta tar ca 20 min. Så ställ in filen i ugnen på 200 grader när det börjar puttra. Behöver stå inne ca 20-30 min.

Stek champinjoner och koka morötter & sockerärtor.

Servera den skivade fläskfilén på en bädd av savoykål. Toppa med balsamicosås och lägg på grönsakerna.

Det här var så galet gott. Ibland är jag nöjd med matlagningen, idag var jag sjukt nöjd.








Over & out!

2 kommentarer:

  1. åhh de ser o lät underbart gott ut!! måste vi testa i helgen! Tack för BRA tips!!

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar mina recept :))

    SvaraRadera