onsdag 15 april 2015

Kycklingsallad med ädelost och bacon 8 propoints

En härlig sallad med massor av godsaker fixade mannen idag när jag jobbade lite senare, en i magen och en i matlådan. Perfekt!

Kycklingsallad med ädelost och bacon 8 propoints
4 portioner

500 g Kycklingfilé
1/2 msk olja
2 klyftor Vitlök
1 tsk Grillkrydda
1 pkt Bacon
Isbergssallad
Machésallad
4 st Tomat 
1 st Gurka
1 st Lök, rödlök
1 st Äpple
40 st Vindruvor
40 g Ädelost 30%
1 st Apelsin


Skär kycklingen i skivor. Lägg i en skål och blanda med olja. Pressa i vitlök. Häll i grillkrydda och blanda så att kycklingen får kryddor runt omkring sig. Stek köttet i en stekpanna. Stek bacon knaprigt. Lägg på en bit hushållspapper så att fettet rinner av. 

Bryt isbergssallad i bitar och lägg på ett fat tillsammans med machésallad. Skala och skiva gurka. Skär tomaterna i bitar och lägg på. Hacka rödlök och strö över. Lägg på den stekta kycklingen. Krossa bacon till ett strössel och strö över. Dela vindruvor i hälften och lägg på. Riv äpplet och strö över. Smula över ädelost. Pressa över saften från apelsin.
Krydda med salt och peppar.







1 kommentar: