tisdag 28 april 2015

Pastagratäng med skinka & svamp 13 propoints

Två tuffa dagar gjorda på jobbet, riktigt tuffa. Nya bokningssystemet och nya processer i samband med det gör att allt tar sjukt lång tid. Så det blev lite rosé till belöning ikväll.

Lagade lite rester ikväll, julskinka. Haha ja jag vet, den borde vara slut men allt har en förmåga att gömma sig i frysen.

Pastagratäng med skinka & svamp 13 propoints
5 portioner

400 gram penne eller annan pasta (räkna 7 points per portion)
300 gram rökt skinka
1 gul lök
2 soltorkade tomater, strimlade
1 påse färsk spenat
2 spray olja
1 knippe basilika
1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl lättmjölk
1/2 dl riven parmesan
1 st mozarellaboll
2 tsk salt och peppar eller efter smak
150 gram skivade champinjoner

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Spola kall under rinnande vatten. Sätt ugnen på 225 grader.

Skär skinkan i små tärningar och fräs i lite olja i en stekpanna tillsammans med champinjonerna, hackad lök och spenaten. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret till såsen i en kastrull och pudra ner mjölet. Rör om och häll på grädden & mjölk. Låt koka upp och blanda ner parmesanosten. Riv ner mozarellan. Salta och peppra.
Hacka basilika. Blanda samman alla ingedienserna och häll över i en gratängform.

Grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med en god sallad.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar