fredag 17 april 2015

Oxfile med fantastisk murkelsås & ugnsstekt potatis 10 propoints


En milstolpe eller vad ska man säga, idag lagade vi murkelsås, det är något jag aldrig gjort tidigare.

Helt sjukt gott, jag skojar inte, laga denna såsen, kommer inte ångra dig, fantastiskt gott till en köttbit så här på fredagen. Och så lite points ändå för en härlig fredagsmiddag.

Oxfile med fantastisk murkelsås & ugnsstekt potatis 10 propoints
2 portioner

2 skivor oxfilé a 125 gram

4 potatisar
1 spray olja
Kryddor

1 burk murklor, sköljda & hackade
1 schalottenlök, finhackad
2 dl matlagningsgrädde max 15%
Ev svampspad
2 msk kalvfond
1-2 msk konjak
1 msk mjöl
Salt
Peppar
10 g smör

Fräs svamp och lök i lite smör tills löken blir genomskinlig, pudra över mjöl & tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5-10 minuter. Tillsätt ev lite vatten eller svapmspad för rätt tjocklek.
Slå på konjak och smaka av med salt och peppar.
Rör i en klick smör innan servering.

Klyfta potatis och lägg i ugnsform. Spraya med olja och krydda med valfria kryddor. Stek i 225 grader i ca 25 minuter.

Servera köttet med potatis, murkelsås och kanske en fräsch tomatsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar