torsdag 30 april 2015

Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör 15 propoints


Valborgsmässoafton är här. Maken jobbade halvdag och förberedde en god middag. Många points men väldigt gott, fantastiska smaker & lyxigt.

Nu ska vi dricka löjligt med mycket vin & undvika att ramla i nån brasa.

Halstrad tonfisk med citron, päron, avokado, myntacrème och brynt smör 15 propoints
2 portioner

300 g tonfisk
1/4 st citron, finrivet skal och saft
1 msk olja
salt och svartpeppar
Myntacrème:
1/2 dl matlagningsyoghurt
6 g mynta, finstrimlad
citronsaft
salt och vitpeppar

Till servering:
1/2 st päron, anjou
citronsaft
salt och vitpeppar
1 liten avokado
20 g smör
citronskal, rivet
mynta, plockade blad

Risoni:
1/2 dl risoni
1/2 soltorkad tomat
3 champinjoner
2 msk fraiche 5%
1/2 dl riven parmesanost
1 spray olja
Salt & peppar

Skär tonfisken i portionsbitar. Blanda citronskal, saft och olja.
Blanda matyoghurt och mynta, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Hyvla päronen, skär klyftor av avokado, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Koka risoni enl anvisning på förpackningen. Stek svamp i skivor i lite olja, tillsätt strimlad tomat. Rör ner svamp & tomat i risoni tillsammans med fraiche och låt bli varmt. Tillsätt ost, salt & peppar.

Bryn smör.

Vänd runt tonfisken i marinaden och halstra tonfisken tills den är rosa i mitten. Smaka av med salt och peppar.

Vid servering:
Lägg upp tonfisken på tallriken med avokado och päron. Spritsa myntacrème på tallriken och skeda lite brynt smör på tonfisken. Riv över lite citronskal och garnera med mynta. Servera med risoni.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar