tisdag 28 oktober 2014

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi & lime 13 propoints - Linas matkasse!

Här kommer dagens recept från Linas matkasse som vi testar denna veckan genom buzzador.

Härligt recept med asiatiska smaker.

Efter två dagar med Linas matkasse kan jag verkligen säga att jag är lite imponerad. Goda smaker & dessutom slankt nog att passa en viktväktare.

Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi & lime 13 propoints
2 portioner

300 gram lax
1/2 blomkåls huvud
1/2 pak soi
13 gram smör
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
1/2 lime, rivet skal & saften
3 ingefärskuber
1/2 msk socker
1 tsk olja

1 dl ris

Sätt ugnen på 150 grader

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i portionsbitar. Lägg på teflonfolie och tillaga i ugn ca 15-17 min eller tills fisken är klar.

Dela blomkål i små buketter. Klyfta pak soi. Hetta upp lite olja och och fräs grönsakerna på hög värme i ca 5-7 minuter. Lägg upp grönsakerna på tallrik.

Bryn smör i kastrull, rör ner soja, vatten, sambal oelek, skal & saft av lime, ingefära och socker. Koka upp under omrörning så att ingefärskuberna löses upp.

Lägg laxen på grönsakerna & häll över vinägretten. Servera med nykokt ris.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar