torsdag 30 oktober 2014

Mexikansk grönsakspizza med tacotopping 13 propints- Linas matkasse

Idag har jag jobbat kväll så maken fick stå för tillagningen av dagens middag a´la Linas markasse.
Har minskat lite på vissa ingredienser men måste ändå tycka att det är för mycket poäng på en vegetarisk rätt-

Pizza :-)

Mexikansk grönsakspizza med tacotopping 13 propoints
4 portioner

4 Matric piadina ( italienskt tunnbröd)

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk torkad oregano
1 msk socker
1 msk tomatpuré
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 burk pizzasås
1/2 förpackning röda linser, sköljda & avrunna (285g/fpk)
3 dl vatten

1 Zucchini
1 ask körsbärstomater
1 röd paprika

50 gram finriven parmesanost
1 burk majs (avrunnen)
50 g tortillachips
1/2 kruka oregano

Sätt ugnen på 250 grader.

Grovhacka lök & fräs i en gryta tills den blir mjuk.

Tillsätt pressad vitlök, paprika pulver, oregano, socker, tomatpuré, cayennepeppar, salt & svartpeppar.
Häll ner en burk pizzasås, röda linser & vatten. Låt puttra utan lock ca 10 minuter. Mixa såsen slät med stavmixer.

Skiva zucchini tunt. Dela tomaterna & skär stavar av patrikan.

Lägg ut piadina och fördela tomatsås, zucchini & parmesanost på bröden. Grädda i omgångar mitt i ugnen 4-5 min

Toppa de nygräddade pizzorna med färska grönsaker, majs, tortillachips & blad av färsk oregano.
Servera rykande heta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar