söndag 27 januari 2013

Porterstek på kalv 11 propoints



Så här såg vår kundvagn ut idag och för dom som känner mig så är det en ovanlig syn med så mycket asiatiska inslag faktiskt. Så roligt. Har fått tips om att pröva Ica´s dumplings, ska visst vara goda & ett halvt paket kostar bara 6 propoints.





Söndag som det är kör vi söndagsstek.


Porterstek på kalv 11 propoints
6 portioner


ca 1,2 kg kalvstek (blir ca 900 gram färdig stek)
2 tsk olja
33cl porter
1/2 tsk timjan
2 klyftor vitlök
6 vitpepparkorn
2 st gul lök
2 st tärningar köttbuljong
1 dl svartvinbärssaft koncentrerad
8 enbär
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
Brysselkål
12 potatisar


Bryn köttet på båda sidor i lite olja i en stekgryta så att du får en fin stekyta. Häll sedan i porter, svartvinbärssaft, soja, kryddor och smula i buljongtärningen. Skiva lök, vitlök och ha i. Låt koka på svag värme i 60-70 minuter, tills steken nått ca 70-75 grader. Vänd sida på steken efter halva tiden. Sila skyn och koka ihop med matlagningsgrädde. Red ev av såsen om du önskar tjockare sås.

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker. Även gott att servera klassisk pressgurka till. Går bra att göra med sötningsmedel så kostar det inga poäng.

Pressgurka


1 1/2 msk sötningsmedel
1 1/2 msk ättika
1 dl vatten
Hackad persilja
Gurka

Skiva tunnt och lägg i lagen ett par timmar före servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar