tisdag 22 januari 2013

Kasslerbakelse provencale a´la Fredrik 9 propoints


Favorit i repris Fredrik står i köket.

Ibland lägger jag upp recept som ni redan fått här på bloggen. Kan bero på att jag gjort någon liten förändring som gör rätten slankare som i det här fallet är osten magrarare än förra receptet och det är även baserat på 4 portioner. God matlåda!


Kasslerbakelse provencale a´la Fredrik 9 propoints
4 portioner

500 gram Kassler med fett bortskuret
6 potatisar
1 burk champinjoner
2 schalottenlök
2 msk hackad persilja
100 gram Philadelphia vitlök & gräslök 12%
40 gram riven parmesanost
Färsk Basilika
1-2 tsk olja


Börja gärna tillreda rödvinsåsen den blir bara bättre ju längre den får koka. Det bästa med rödvinsås är att typ all alkohol kokar bort så man behöver inte räkna så mycket på vinet.

Skala potatis och skiva. Lägg ett teflonark i en form och lägg skivorna på. Spraya med lite olja, salt & svartpeppar och in i ugnen på 225 grader i ca 15 min.

Hacka schalottenlök  & champinjoner och fräs i lite olja tills löken är mjuk.

Skiva kassler i tunna skivor, 3 per portion, och stek snabbt i stekpanna.

Dags att montera: Bre lite ost på de två första skivorna kassler, toppa med skivor av potatis, basilika blad, svamp och lökblandning och sist lite parmesan. Upprepa detta med följande lager. Sista lagret tar du endast kassler bred med ost, potatis, basilika och toppa med rikligt av parmesanost.

In i ugnen och gratinera ca 10 minuter i 250 grader.

Servera med rödvinssås (1 propoints, medräknat i totalen) och sallad.

Som en tavla man bara måste äta upp.

Bon aptit!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar