onsdag 5 december 2012

Krämig gryta med pressad potatis 11 propoints

Stockholm ligger in täckt i snö. Och staden är som förlamad. Folk har svårt att ta sig till och från jobbet, skolor stänger, flygplatsen mer eller mindre stängd, vägar är avstängda och folk är isolerade på landet. Vi är hyfsat rustade för snö men nu kom det helt enkelt för mycket på kort tid.

Det har gjort att jag haft en svettig dag på jobbet med alla inställda flyg. Men det är intressant att se hur pass mer toleranta människor är när det handlar om naturens makter. Så det har varit stressigt, men kul.





Lyckades med lite olika färdmedel ta mig hem och koka ihop en middag.

Blev ett Viktväktar recept, är ju inte så ofta jag gör det men idag blev det så och det var riktigt gott.


Krämig gryta med pressad potatis 11 propoints
4 portioner

800 g Potatis
500 g Lövbiff
2 tsk milda culiness
2 dl Vatten
2 dl Fraiche 8%
2 msk Soja, kinesisk
2 msk Senap (fransk)
4 st Soltorkade tomater  
1 dl Syltlök
2 msk Persilja
3 dl Haricots verts


Skala och koka potatisen. Strimla köttet och bryn i margarin i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och låt koka upp. Sänk värmen, rör i fraiche, soja och senap.
Låt det puttra ca 10 min. Häll i strimlad tomat. Lägg upp på tallrik och strö över syltlök och persilja.

Servera med pressad potatis och haricots verts.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar