måndag 3 december 2012

Asiatisk kål & köttfärswok 8 propoints


Idag var jag och skaffade nytt träningskort på SATS, får se om det går bättre nu, men det är för mörkt & kallt ute å jogga och mitt motionsband är liksom inte samma sak nu när man väl börjat jogga utomhus.

Körde ett 30 minuters pass på löpbandet på min lunch, skönt!

Jobbat sent idag och då fixade Fredrik nått riktigt smarrigt, detta var så gott & riktigt slankt

Asiatisk kål & köttfärswok 8 propoints
4 portioner

550 nötfärs
1 st purjolök
1 vitlöksklyfta
2 msk teriyakisås
Japansk soya
1 msk Kycklingfond
1 tsk fisksås
750 gram vitkål
1 tsk finhackad ingefära
1 tsk olja
Salt & vitpeppar

Strimla vitkål.
Hacka vitlök, ingefära & purjolök och stek lite lätt, lägg åt sidan.
Stek köttfärs och lägg i lökmixen tillsammans med teriyaki sås, fisksås, fond och soya. Låt koka ihop.
Lägg åt sidan. Woka vitkålen tills den är al dente. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar.

Rotfruktschips
100 gram kålrot
100 gram rotselleri
100 gram palsternacka
150 gram morot
1 tsk olja

Skal alla rotfrukter och hyvla alla med osthyvel till önskad storlek. Lägg på teflonfolie på en plåt och spraya olja på och krydda med salt & svartpeppar.
Kör i ugn ca 25 min i 225 grader tills de blir krispiga

4 stekta ägg

Vid servering stek äggen, lägg upp allt på en tallrik och njut.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar