tisdag 11 december 2012

Fläskkotlett på höjden a´la Fredrik med rödvinssås & slasa11 propoints

Varit på gymet och svettats lite på löparbandet, så då är det skönt att komma hem till lagad middag.

Det här är egentligen samma som Kasslerbakelse som Fredrik lagat förut men vi har bytt ut kasslern till benfri fläskkotlett och en annan ost. Men det är minst lika gott den här gången också.


Fläskkotlett på höjden a´la Fredrik med rödvinssås & slasa11 propoints
2 portioner

320 gram benfri fläskkotlett
3 potatisar
1 burk champinjoner
2 schalottenlök
1 msk hackad persilja
50 gram Philadelphia gräslök 12%
20 gram riven parmesanost
Färsk Basilika
1-2 tsk olja

Salsa
1/2 gurka
6 små tomater
1/2 mango
20 gram fetaost max 10%

Tärna alla grönsaker & ost i små tärningar. Salt & peppar.

Börja gärna tillreda rödvinsåsen den blir bara bättre ju längre den får koka. Det bästa med rödvinsås är att typ all alkohol kokar bort så man behöver inte räkna så mycket på vinet.

Skala potatis och skiva. Lägg ett teflonark i en form och lägg skivorna på. Spraya med lite olja, salt & svartpeppar och in i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

Hacka schalottenlök & champinjoner och fräs i lite olja tills löken är mjuk.

Skiva köttet i tunna skivor, 3 per portion, och stek snabbt i stekpanna.

Dags att montera: Bre lite ost på de två första skivorna kött, toppa med skivor av potatis, basilika blad, svamp och lökblandning och sist lite parmesan. Upprepa detta med följande lager. Sista lagret tar du endast kött, bred med ost, potatis, basilika och toppa med rikligt av parmesanost.

In i ugnen och gratinera ca 10 minuter i 200 grader.

Servera med rödvinssås (1 propoints, medräknat i totalen) och salsa.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar