Formbar fläskfile med lingonsås
4 port
600-800 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mellanmjölk
1 msk mjöl
1 dl lingonsylt
2 msk koncentrerad fond
2 msk soja
Till servering
200-300 g
brysselkål eller broccoli
Kokt potatis
Svartvinbärs- eller annan gelé
1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.
2. Blanda grädde, lingon, fond, mjöl och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1 timme.
3. Ansa och koka brysselkålen nätt mjuk. Halvera dem och bryn i smör, krydda.
4. Ta upp köttet, skär i tunna skivor och lägg upp på brysselkålen. Vispa ihop såsen, smaka ev av och servera med kött och tillbehör.
600-800 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl mellanmjölk
1 msk mjöl
1 dl lingonsylt
2 msk koncentrerad fond
2 msk soja
Till servering
200-300 g
brysselkål eller broccoli
Kokt potatis
Svartvinbärs- eller annan gelé
1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt.
2. Blanda grädde, lingon, fond, mjöl och soja. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1 timme.
3. Ansa och koka brysselkålen nätt mjuk. Halvera dem och bryn i smör, krydda.
4. Ta upp köttet, skär i tunna skivor och lägg upp på brysselkålen. Vispa ihop såsen, smaka ev av och servera med kött och tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar