Lagade detta recept från bloggen idag men råkade deleta det, det var ju inte meningen, så här lägger jag upp det igen. Enjoy!
Biff stroganoff 9 propoints
Idag svänger vi ihop en biff stroganoff på Myllimäkis vis!
4 portioner
500 gram biff i strimlor
1-2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin (räknas ej)
3 dl kalvfond (ej koncentrerat)
2 dl fraîche 5%
1 kruka persilja
1 spray olja
Saltgurka
2 dl ris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla ner biffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint.
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
Lägg upp riset på tallriken och toppa med stroganoffen samt servera med saltgurka.
500 gram biff i strimlor
1-2 gula lökar
2 klyftor vitlök
100 g champinjoner
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin (räknas ej)
3 dl kalvfond (ej koncentrerat)
2 dl fraîche 5%
1 kruka persilja
1 spray olja
Saltgurka
2 dl ris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Strimla ner biffen, hacka löken fint, champinjonerna i slantar och vitlöken fint.
Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
Efter att köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
Lägg upp riset på tallriken och toppa med stroganoffen samt servera med saltgurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar