tisdag 20 oktober 2015

Lasagne 10 propoints

Hej på er.

Hoppas allt är bra och att ni trots min frånvaro hittar recept som gör er sunda matlagning bättre.
I söndags gjorde vi lasagne och testade att göra ostsås med Arlas nya gräddmjölk 6%. Funkade fin fint. Så bjuder på en uppdaterad version av min lasagne.

Lasagne 10 propoints
6 portioner

500 gram nötfärs
1 burk krossade eller passerade tomater
2 gul lök
2 klyfta vitlök
2 tsk olja
2-3 tsk buljongpulver
4 msk ketchup
4 msk tomatpure
Salt & peppar
1 tsk oregano
9 lasagneplattor

3 dl gräddmjölk 6%
2 dl lättmjölk
2 msk mjöl
1 msk milda culiness
150 gram riven ost Max 10%


Fräs lök i olja, pressa i vitlök. Tillsätt färsen och stek. Krydda färsen och tillsätt tomater, lite vatten och buljong. Häll i ketchup, kryddor och tomatpure. Låt puttra ca 20 min under lock.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet. Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken och mjölken.  Koka såsen några minuter, vispa under tiden. Lägg i osten men spara lite att strö över lasagnen innan den ska in i ugn. Smaksätt med salt och peppar.

Spraya lite olja i en ugnsform och häll lite av vita såsen i botten. Lägg på 3 plattor. Häll på hälften av köttfärsåsen och lite vit sås. Lägg på ytterligare 3 plattor. Häll på resterande köttfärssås och sista 3 plattorna. Toppa med resten av den vita såsen och riven ost.

Grädda i ugn på 200 grader i 20 min tills lasagnen fått en fin färg.

Servera med en god sallad.

PS!
Tips på ett supergott & nyttigt snacks. Frysta vindruvor!
Lägg bara i frysen ca 2 timmar och mumsa sedan på. Sååå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar