torsdag 14 maj 2015

Spätta meuniere med fräsch sås 11 propoints

Myllymäki har varit framme igen och inspirerat till kvällens middag. Gott gott med fisk.

Spätta meuniere med fräsch sås 11 propoints
2 portioner

300 gram spättfilé
1/2 dl vetemjöl
salt
1/2  citron
1 dl matyoghurt 8%
1 msk lättmajonnäs
1/4 Gul lök
1/4 äpple
Pepparrot
1 msk finskuren dill

4 kokt potatis, till servering
1 tsk olja och 1 msk smör, till stekning

Gör så här
Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i lite olja,  ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar.

Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs, matyoghurt och finskuren dill. När löken och äpplet är kallt, blanda ner i såsen och den är redo att serveras.

Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Salta mjölet när det ligger på en tallrik.

Vänd fisken i mjölet så den paneras på båda sidor, mjölet ska täcka fisken.
Stek fisken i en stekpanna med olja och smör, pannan ska vara varm så fisken tillagas snabbt.

Servera med kokt potatis, såsen och några klyftor citron.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar