fredag 15 maj 2015

Krämiga kycklingrulader med balsamicomarinerade morötter och risoni 14 propoints

Härligt, helg igen. Man kan ju inte annat än älska dessa klämdagar. Jobba lite å så ledig igen. Underbart.

Idag blev det kyckling till middag, Supergott.

Krämiga kycklingrulader med balsamicomarinerade morötter och risoni 14 propoints
2 portioner

KYCKLINGRULADER
300 g kycklingfilé
1/2 pkt bacon
1/2 röd lök
1 spray olja till pannan
Ca 50 g Philadelphiaost max 12%
2 1/2 dl vatten + 1 1/2 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1/2 dl matlagningsgrädde
Flingsalt och nymalen svartpeppar
25 g Philadelphiaost 12%
Tandbetare eller grillspett i trä

BALSAMICOMARINERADE MORÖTTER
3-4 morötter, ca 200 g
1/2 msk vit balsamvinäger
1/2 msk olja
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Hackad persilja

TILL SERVERING
1 dl Risoni

Koka risoni enligt anvisning på paketet.

Dela kycklingfiléerna på längden till tunna schnitzlar. Banka ut dem lätt.

Hacka baconskivorna. Skala och finhacka den röda löken.

Hetta upp olja i en panna. Fräs bacon och lök i några minuter. Tillsätt philadelphiaosten och rör om så att osten smälter.
Lägg en klick fyllning på varje kycklingskiva. Rulla ihop och fäst med en tandpetare eller grillspett.

Hetta upp olja i en panna och stek ruladerna gyllene runt om i några minuter.
Tillsätt vatten + fond eller buljongtärning och grädde. Låt puttra ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar.

Smaka av med salt och peppar. Rör på slutet ner en klick Philadelphiaost i såsen.

Skala och dela morötterna i stavar på längden. Koka i lättsaltat vatten eller i vatten med en buljongtärning i ca 10 minuter. Häll av vattnet. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och häll den över de varma morötterna. Garnera med hackad persilja och servera de marinerade morötterna med de krämiga ruladerna och risoni.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar