onsdag 6 maj 2015

Sesamlax med sallad och mangofraiche 11 propoints

Åh sicken smarrig middag det blev ikväll. Kan varmt rekommenderas.
Nu tar vi helg och drar till London.

Ses nästa vecka!

Sesamlax med sallad och mangofraiche 11 propoints
2 portioner

2 st laxfile a 125 gram
1 msk Sesamfrön

Sallad:
2 nävar färsk spenat
12 sockerärtor
80 gram sojabönor
2 potatis
1/2 rödlök
3 champinjoner
4 cocktailtomater
Salt & peppar

Mangofraiche:
1 dl fraîche 5%
1 msk mango chutney

Blanda fraiche med mangochutney och smaka av med salt och svartpeppar.

Sätt på ugnen på 175 grader. Rulla laxen i sesamfrön och krydda med salt och svartpeppar. Lägg i en ugnssäker form och kör in i ugnen till en innertemperatur på 58 grader.

Tina sojabönor, koka potatis och dela, stek champinjoner, dela sockerärtor, dela tomater, strimla lök och blanda allt med med spenat. Salta & peppra.

Servera den nystekta laxen med sallad och sås.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar