onsdag 18 mars 2015

Gratinerad kyckling med senap och basilika 12 propoints

Dagens middag blev en riktigt god kycklingrätt med inspiration från Ica.

Nu blir det tyst ett par dagar då bloggen & bloggerskan åker till Spanien över helgen. Men återkommer inom kort med nya recept. Tills dess får ni ha det så bra.

Gratinerad kyckling med senap och basilika 12 propoints
2 portioner

1 gul lök
2 kycklingfiléer á 125 gram
1 tsk olja
Salt och peppar
1 tomat
1/4 kruka basilika
1  dl mellangrädde
1/2 vitlöksklyfta
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 msk chili sås
1/2 msk soja
1 dl risoni

Sätt ugnen på 225°C.

Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen och löken i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Hacka basilikan och strö över.
Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlöken i grädden och vänd ner senap, chilisås och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen med risoni och gärna en god sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar