fredag 13 mars 2015

Canelloni med ricotta, skinka & spenat 11 propoints


Fredag kära vänner, hur härligt är inte det?

Idag lagas Italienskt hos familjen Lind och dessa smarriga Cannelloni sköljs ned med en riktigt god Amarone.

Kul att jag äntligen börjat uppskatta rött vin, är väl så dags vid 42 års ålder!

Cannelloni med ricotta, skinka och spenat 11 propoints
Portioner: 3 - men kan utan problem räcka till 4

200 g färska lasagne plattor (8 st)
100 g Skinka
125 g Fryst spenat
100 g Färska champinjoner
125 gram ricotta
1/2 gul lök lök
1/2 klyfta Vitlök
2 tsk smör

Beachamel:
15 g smör
1 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk
Salt & vitpeppar

1/2 dl riven ost max 11% till gratinering

Sallad efter tycke och smak.

Sätt ugnen på 225°.
Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala och hacka lök och vitlök. Skär skinkan i strimlor. Tärna svamp i små bitar. Fräs spenat, lök & svamp i smör. Tillsätt skinkan mot slutet. Salta och peppra. Blanda med ricotta osten & ställ åt sidan.

Koka upp vatten i en gryta. Förkoka varje lasagneplatta ½ minut, ta upp med hålslev och lägg på ett par skedar med röran och rulla ihop. Du hinner fylla en rulle medan du förväller nästa platta. Lägger du i alla plattorna i grytan på en gång så klibbar de ihop när de sedan väntar på att bli fyllda.
Lägg rullarna i en ugnsform.

Koka ihop sås och slå över rullarna. Strö över ost & gratinera i ugnen i 20 minuter.

Servera tillsammans med en sallad.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar