söndag 27 april 2014

London påsken 2014

Påsken i år tillbringades tillsammans med goda vänner i London. Tidig morgon flög vi med Brittish airways till London city airport, smidigt. En snabb taxiresa senare var vi på hotellet. Kommunalt hade tagit oss från A till B på ca 35 minuter.

Jag hade bokat in oss på Andaz vid Liverpool street station. Ett område jag tidigare inte bott i.

Lobbyn på Andaz


Lite vin & macaroons på rummet, trevligt.

Första dagen blev det en promenad runt stan i det fina men kalla vädret.


Trevlig mat marknad


Den här resan gick i matens tecken, många trevliga restaurangbesök var inbokade och första kvällen var förväntningarna höga då vi besökte Maze, en av Gordon Ramsays krogar med 1 stjärna i guide michelin.



Trevlig brödservering

Marinated yellow fin tuna, Iberico ham, avocado purée

Foie gras mousse, toasted brioche, pomegranate and Sauternes gel


Scottish hand - dived scallops, crushed peas, limeleafvelouté

Duck breast, confit legs, morels, peas and broad beans

Cider glazed apple, custard ice cream, warm apple cake

Maten var god men jag hade nog för stora förväntningar helt klart. Servicen borde vara bättre på den här typen av restauranger. Både en & två gånger kom man ut med maten och fick vända då personalen inte dukat fram nya bestick. Sånt ska inte ske på den här typen av restaurang.


Vackra tulpanodlingar





Lunch på Pitt cue co. London anspråkslöst ställe med grymt god mat.


 






Nöjda grabbar efter grymt bra lunch!



Middag på Bar boulud

Supermysig & fin restaurang med en gigantisk meny, kanske lite väl mycket att välja på. Kyparen var dessvärre inte till nån hjälp med att guida oss så vi beställde alldeles för mycket mat. Men det smakade mycket bra.


CERVELAS LYONNAIS,  Lyonnais sausage in brioche pistachio & truffle

RILLONS CROUSTILLANTS, crispy & tender pork belly cracked pepper

TARTARE DE BOEUF, hand cut beef sirloin capers & cornichons potato gaufrettes mustard egg yolk dressing

CRUDO DE THON, yellowfin tuna spring onion avocado lime, soy dressing

Olika korvar, mycket goda

YANKEE, beef patty, iceberg lettuce tomato, pickle, sweet onion sesame bun



Och nu till i min mening resans kulinariska höjdpunkt. Dim sum sunday på Hakkasan Hanway place 
Restaurangen har 1 stjärna och på söndagarna har dom ett skönt upplägg.

Servicen var suverän, maten underbar & restaurangen supersnygg.

Dim Sum Sunday Signature
£58 per person
Minimum of two to share
Six courses
Choice of cocktail
Perrier-Jouët Blason Brut Rosé NV Champagne, France 12% half bottle 

Choice of after dinner cocktail

Crispy duck salad
with pomelo, pine nut and hallåt

Shimeji dumpling 
Har gau
Scallop shumai
Chinese chive dumpling with prawn and crabmeat


Crispy seafood roll
Baked venison puff
Crispy smoked duck and pumpkin puffa 
Fried golden lobster roll

Choose one of the following
Fried aubergine and oyster mushroom with crispy oat 
Salt and pepper squid

Choose one of the following
Grilled Chilean sea bass
with Chinese honey
Stir-fry black pepper rib eye beef with merlot

Pak Choi
Spring onion and egg fried rice


Selection of dessert 


Första cocktailrundan

Sallad

Ångade dim sum

Stekta dim sum

Squid

Rib eye


Magiska desserter


Sista rundan cocktails





Middag på Barafina, tapas!
Härlig tapasbar i Soho. Man kan inte boka bord men en kava senare så hade vi fyra platser i baren.

Allt var grymt gott & trevligt.












Sista dagen flanerade vi runt i Shoredich, var ganska regnigt och trist men vi hittade roliga marknader &  annat trevligt. Efter ett stenhårt shoppingpass på Primark var det dags för en sista lunch innan hemfärd.

Snygg restaurang men inget märkvärdigt direkt.




En supertrevlig resa med mycket god mat & dryck. Nu är det snabbdiet för på onsdag är det kockduellen igen och mera onyttig mat. Illa.

Vi kockar som bara den redan nu för att förbereda middagen. Återkommer med recept & bilder från det framöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar