måndag 14 april 2014

Grillad halloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado 11 propoints

Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd.

Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept.

Grillad halloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado 11 propoints
2 portioner

100 g halloumi
1/2 påse ruccolasallad
Lite isbergs sallad
1 avocado
Tomater
1/2 röd lök
50 g lufttorkad skinka
1 msk pinjenötter
Färsk timjan
1 tsk Honung

Dressing
1 1/2 msk balsamvinäger
1/4 dl olja
1/2 vitlöksklyfta
Salt, peppar

Bred ut den lufttorkade skinkan på en plåt och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 8 minuter så att den blir spröd.

Grilla/stek halloumin under tiden. Skiva rödlöken. Bred ut salladen på tallrik. Toppa med tomater, sockerärtor & rödlök.
Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen.

Skär halloumin i tärningsstora bitar. Skär avocadon i bitar. Blanda i salladen.
Ringla över dressingen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung.

Mums!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar