onsdag 18 september 2013

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås 10 propoints

Idag blir det fisk, hittat receptet på Arla men gjort om det lite såklart så det passar oss viktväktare. Mycket gott, detta måste ni pröva.

Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås 10 propoints
2 portioner

300 g urbenad torskrygg eller fryst
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
10 gram smält smör
4 potatis
Broccoli


Sås:
1 st schalottenlök
1 st jordärtskocka
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl lättmjölk
1/2 msk konc fiskfond
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk pressad citronsaft
1/2 msk färsk dragon


Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar. Skala och hacka lök och jordärtskocka. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockoan är mjuk, ca 7 min.

Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 10-15 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast.

Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, kokt broccoli och kokt potatis.

TIPS:
Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.

Om en vecka ska jag och mannen gå och äta på Mathias Dahlgren och äta avsmakningsmeny. Gav honom det i födelsedags present. Ska bli så gott, hoppas jag. Lovar att återkomma med bilder & recension.

Så mycket kul som händer här i höst. Nästa söndag åker jag till Mauritius på studieresa, att vara i värmen och kolla på massa hotell är ju helt OK nu när hösten börjar knacka på här hemma, även om det inte är nån slapp bad & solsemester som många tror, det är faktiskt jobb framför allt. Sen så blir det dateweekend med mannen och en resa till Dubai framåt december. Så mycket kul att se fram emot. Svårt att inte vara lycklig.

Bästa mannen, bästa jobbet, goa vänner, hälsa, god mat & njutning. Life is god!
Bara vikten som just nu står lite still... men men så är ju livet... upp & ner!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar