måndag 2 september 2013

Ansjovistorsk 10 propoints

Måndag och vi behöver bli lite kloka, så det fick bli fisk idag. Tack Arla för inspiration till dagens middag. 

Ansjovistorsk 10 propoints
2 portioner

Tomat, dill och kryddig ansjovis ger torsken en smakskjuts rakt in i ugnen.

300 g torskrygg fryst Findus
25 g ansjovisfilé
1⁄4 tsk salt
1 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1/2 msk ströbröd
1 st tomater
Färsk dill
4 potatis

Tina fisken.
Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. 

Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta fisken och lägg dem i en smord ugnssäker form. 

Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.

Servera med kokt potatis.

Bon aptit!

Nästa gång tror jag att vi struntar i att hacka ansjovis och bre på, utan använder bara spadet istället, och kanske en hel burk. Blev nästan lite väl mycket intensiv ansjovissmak på fisken medans såsen blev kanon god,








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar