söndag 23 juni 2013

Pulled pork med picklad rödlök & cole slaw 14 propoints


Åh så skönt att vakna pigg, till skillnad från gårdagen. Vi har fått mycket uträttat idag. Kastade in lite kött i ugnen efter frukost, långkok idag... Pulled pork.

Sen var vi iväg och handlade lite grejer till badrummet. Klippte häcken. Och sen en kopp kaffe. Solen tittade fra så det blev nån timme på solstolen också.

Nu är det bara två veckor kvar till semestern, men vem räknar ;)

Pulled pork is a form of barbecue in which pork, usually shoulder cut (sometimes referred to as Boston butt) or mixed cuts, is cooked using a slow cook method. With these extended times at low temperatures, the meat becomes tender enough that it can be "pulled", or easily broken into individual pieces.

Pulled pork med picklad rödlök & cole slaw 14 propoints

Cole slaw 1 propoints
8 portioner

600 gram vitkål
2 morötter
1 1/2 rödlök
2 dl fraiche 5%
4 msk lättmajonnäs
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Worscestershire sauce

Strimla kål, morötter & lök tunt. Blanda med majonnäs, fraiche & kryddor. Låt stå och dra, gärna ett dygn.


Picklad rödlök 1 propoints
 1 rödlök
1-2-3 lag (1,5 dl vatten, 1 dl socker & 1/2 dl ättika)
Koka lagen. Strimla rödlök. Slå den varma lagen över löken & ställ kallt ett par timmar före servering.


Picklad rödlök - galet gott!



Pulled pork 12 propoints (räkna bara hälften av såsen då man inte använder allt)
5 portioner

1,2 kg fläskkarre i bit
2 dl rökig Barbequesås
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Valfri rub - kryddmix
Salt

Gnid in köttet med rub & salt. Lägg i en ugnstålig stekgryta. Blanda barbequesås, vatten & fond och häll över köttet. Klyfta lök & vitlök och lägg i grytan. Lägg lock på grytan och ställ in i ugn på 125 grader. Stek i ca 4-5 timmar. Köttet är klart när det faller sönder när man drar i sär det med gaffel.

När köttet är klart drar man isär köttet, blandar det med lite av såsen och serverar med picklad rödlök, cole slaw & grönsaker. Gott även med tortilla bröd till men glöm inte räkna points på det också.












1 kommentar:

  1. mmmm.. Så gott.. Vi hade ju det igår och rester idag.. Mumma..
    Rödlöksmarmelad gjorde Putte men nä, det är inte min kopp te direkt, så det klarade jag mig utan =)

    Ha en go fortsatt kväll..

    Kram Mia

    SvaraRadera