måndag 10 juni 2013

Barcelona 5-9 juni

I helgen var jag och Fredrik på en härlig resa till Barcelona.

Mycket sol, mycket mat & mycket roligt har vi haft för oss. Här kommer ett smakprov av smått och gott samt lite restaurangtips. Som vanligt är det inte "Viktväktar" Cissi som varit på semester. Hon är tillbaka nu när det är måndag och vardag.

Först bodde vi 2 nätter på Barnys Orientals.

Vårt rum mot gatan.
Utsikten från balkongen

Hotellet har ett perfekt läge i Born mitt bland massa goda tapas restauranger. Ett rum kostar 105EUR per natt och då bjuder hotellet på obegränsad tillgång på vatten som finns i kylskåp i korridoren. Lite lyhört men ligger verkligen perfekt till.



Första kvällen åt vi middag på restaurangen nästan vägg i vägg, Taller de Tapas, Här har jag ätit förut och det är alltid ett säkert kort. De har restauranger på ett par olika ställen i Barcelona. Kan varmt rekommendera deras Choricitos a la sidra (Sizzling chorizos braised in Asturias cider). Galet gott.




Chorizo




Padrones

Crema catalana

Första heldagen blev en kompott av gott & blandat. Givetvis en sväng på stranden. Var riktigt härligt väder.



På kvällen hade vi bokat bord på Comerc 24. Där avnjöt vi en avsmakningsmeny som var grymt bra, och till ett trevligt pris också 84EUR per person. Då är det extra lyxigt.

















Efter middagen var vi riktigt trötta så det blev att gå och lägga sig tidigt.

Ny dag & nytt hotell. Flyttade oss till ett annat område av Barcelona, Eixample. Nära shopping & lite exklusivare. Här checkade vi in på Mandarin oriental, hade vunnit två
nätter där via jobbet. Mycket bra hotell, och vilken service!




Lite sightseeing & lunch hann vi oxå med.



Bästa tapas i stada, Cerveceria Catalana. Man fick köa 30-40 min för ett bord på lunchen men det var det värt.


En ny passion - Clara, dvs ljust öl och citronsoda! Så gott!
På kvällen åt vi på en köttrestaurang & efter en smärre matkoma drog vi till Chupitos bar, galet roligt ställe som endast serverar shots i alla dess former, många med eld som synes!




Frukost på Mandarin, med Mimosa såklart!





Sista kvällen ville vi boka bord på Paco Meralgo som vi hört mycket gott om. Tyvärr var de fullbokade så vi gick dit vid öppning och hängde på låset. Fick ett bord i baren, och det är nästan trevligare. Plocka in en flaska Cava och beställ in den ena tapas rätten efter den andra. Det här var grymt bra, ett måste om ni besöker Barcelona.

En tidig kväll i säng blev det inför hemresedagen. Tackar Barcelona för en härlig weekend i matens tecken. Kan erkänna att det inte var såååååå kul att väga in sig i morse. Nya friska tag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar