Grymt bra förrätt ikväll, eat it & weep!
Pilgrimscarpaccio
Pilgrimscarpaccio
2 portioner
4 st pilgrimsmusslor
1/2 st mango
1/4 gurka
Dill
1/2 st lime
1 1/2 skiva rågbröd
50 g smör
1 nypa fingersalt
1 nypa svartpeppar
Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
Skala mangon och gurkan tärna i pyttesmå bitar.
Finhacka gräslök.
Dela rågbröd i små kuber och fräs i smör tills de blir knapriga.
Bryn smör.
Häll limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen, låt dem ligga ca 3-4 minuter.
Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på varje tallrik.
Strö över mangotärningar & gurktärningar och toppa med dill.
Strö flingsalt och peppra.
Lägg på rågbrödet.
Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.
1/2 st mango
1/4 gurka
Dill
1/2 st lime
1 1/2 skiva rågbröd
50 g smör
1 nypa fingersalt
1 nypa svartpeppar
Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
Skala mangon och gurkan tärna i pyttesmå bitar.
Finhacka gräslök.
Dela rågbröd i små kuber och fräs i smör tills de blir knapriga.
Bryn smör.
Häll limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen, låt dem ligga ca 3-4 minuter.
Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på varje tallrik.
Strö över mangotärningar & gurktärningar och toppa med dill.
Strö flingsalt och peppra.
Lägg på rågbrödet.
Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar