lördag 3 mars 2018

Pilgrimscarpaccio

Grymt bra förrätt ikväll, eat it & weep!

Pilgrimscarpaccio

2 portioner

4 st pilgrimsmusslor
1/2 st mango
1/4 gurka
Dill
1/2 st lime
1 1/2 skiva rågbröd
50 g smör
1 nypa fingersalt
1 nypa svartpeppar

Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.

Skala mangon och gurkan tärna i pyttesmå bitar.

Finhacka gräslök.

Dela rågbröd i små kuber och fräs i smör tills de blir knapriga.

Bryn smör.

Häll limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen, låt dem ligga ca 3-4 minuter.

Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på varje tallrik.

Strö över mangotärningar & gurktärningar och toppa med dill.

Strö flingsalt och peppra.

Lägg på rågbrödet.

Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar