Jag är ju inte så aktiv på bloggen numera och inte är det så att jag räknar poäng just nu heller.
Men lagar god mat gör jag fortfarande, så jag kan ju likväl dela med mig när jag känner för det, det gör väl ingen skada?
Igår var det fredagsmys med räkfrossa så idag kokar vi räksoppa på skalen, smart va?
Jag har faktiskt ALDRIG gjort räksoppa innan. Men hummersoppa gör vi ofta och det är lite samma lika.
Gott blev det i alla fall så här kommer vårt recept.
Räksoppa
4 portioner
Skalen av ca 700 gram räkor
Rivet citronskal
2 små morötter
1 gul lök
2 msk tomatpure
2 dl vitt vin
Vatten
1/2 dl vermouth
1 msk cognac
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
Olja
4 dl mellangrädde
Tillsätt vermouth, cognac och vitt vin. Häll på vatten så det täcker skalen.
Låt koka ca 20 minuter. Skumma under tiden.
Sila av skalen och reducera ner fonden till ca 2 dl kvarstår. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare 10-15 minuter.
Smaka av med salt , peppar & eventuellt lite cognac.
Servera med ett gott bröd och eventuellt några skalade räkor i botten av soppskålen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar