söndag 23 augusti 2015

LAX I FOLIE 12 propoints


Hello

Long time no seeeee. Tittar bara in för att lägga upp ett recept på en ny fiskrätt vi testade härom dagen. Mycket smarrigt.

LAX I FOLIE 12 propoints
4 portioner


Lax i folie
4 bitar lax
150 g färsk spenat
1 knippe färsk sparris eller ett par morötter
1 dl hackad purjolök
1 tsk olja
salt & svartpeppar

Kryddsmör:
100 g smör
finrivet skal av 1 citron
saft av 1/2 citron
1/2 dl finhackad persilja
1 tsk olja
1 pressad vitlöksklyfta
salt & svartpeppar

Blanda samman alla ingredienser till smöret och salt och peppra lätt.

Riv av 4 aluminiumfolieark. Spraya lite olja på dem och fördela ut spenat på arken. Lägg på laxen, salt och peppra. Strö över lite purjolök och några halverade sparrisar eller strimlade morötter. Klicka över en rejäl klick smör, salta och peppra.

Gör till små paket och vips så är de klara för grillning. Lax ska ha en innertemperatur på ca 56 grader, så en kötttermometer är bra att ha. Har ni inte det så skulle jag tippa på att laxen blir klar på ca 10 minuter. Det går också bra att tillaga i ugnen på 175 grader ca 15-17 min.


Till laxen gjorde vi en smarrig sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar